Sinin Muuttosiivouspalvelu on nyt Suvin Muuttosiivouspalvelu!

Tämä on hyvä tietää muuttosiivouksesta - Huomioi ainakin nämä asiat valmistellessasi muuttosiivousta

Muuttosiivousta tekevä muuttosiivooja pyyhkii keittiön tasoa keltainen hanska kädessään muuttosiivouksen yhteydessä.

Muuttosiivous - mitä se tarkoittaa ja miten se tehdään?

Oletko muuttamassa uuteen asuntoon ja mietit, mitä kaikkea muuttosiivous pitää sisällään? Ei hätää, tässä blogitekstissä kerron sinulle kaiken oleellisen muuttosiivouksesta. Opit, mitä muuttosiivouksella tarkoitetaan, mitä se yleensä kattaa ja mitä asioita sinun kannattaa ottaa huomioon siivousta tehdessäsi tai tilatessasi. Lisäksi saat tietää, miten vuodenaika ja sähkösopimus vaikuttavat muuttosiivoukseen ja paljonko muuttosiivous maksaa. Lue siis eteenpäin ja ota vinkit talteen!

Muuttosiivous on siivousta, joka tehdään asuntoon omistajan tai vuokralaisen vaihdon yhteydessä. Muuttosiivouksen tarkoituksena on jättää asunto siistiin kuntoon seuraavalle asukkaalle. Muuttosiivous kuuluu aina edellisen asukkaan vastuulle, joko itse siivoamalla tai tilaamalla siivous ammattilaiselta. Jos et tee muuttosiivousta vuokra-asunnossa, voit menettää takuuvuokrasi tai saada laskun jälkikäteen.

Muuttosiivouksen tekeminen vaatii aikaa ja huolellisuutta. Älä siis jätä sitä viime tinkaan tai tee sitä kiireessä. Muista myös käyttää sopivia välineitä ja pesuaineita eri pinnoille. Vältät näin turhat vahingot ja saat paremman lopputuloksen.

Muista myös tarkastaa oma siivousjälkesi ennen kuin luovutat asunnon seuraavalle asukkaalle tai vuokranantajalle. Näet silloin helposti, jos jotain on unohtunut tai jäänyt puolitiehen. Kun olet varma, että asunto on siisti ja kunnossa, voit luottavaisin mielin lähteä uuteen kotiisi.

Muuttosiivouksen vaadittu sisältä voi vaihdella hieman eri asunnoissa, mutta yleensä siihen kuuluu seuraavat työvaiheet:

• Kaappien, tasojen ja hyllyjen pyyhkiminen

• Keittiön kaappien, pintojen ja altaiden pesu

• Jääkaapin ja pakastimen sulatus ja pesu (myös takaa, jos mahdollista)

• Uunin ja hellan pesu (myös takaa, jos mahdollista)

• Vessojen, kylpyhuoneen ja saunan pesu

• Ikkunoiden pesu

• Korvausilmaventtiilien puhdistus

• Lattiakaivojen puhdistus

• Parvekkeen siivous

• Lattiapintojen imurointi ja moppaus

 

Suvin Muuttosiivouspalvelun oletussisältö on kattava ja se sisältää muuttosiivouksen standardinomaisen sisällön eli sen, mitä yleensäkin muuttosiivoukselta odotetaan. Vaaditun muuttosiivouksen sisällön voi tarkastaa esimerkiksi vuokranantajalta tai isännöitsijältä, mutta lähtökohtaisesti voit käyttää muuttosiivouksesi sisältönä myös meidän laatimaa listausta, johon pääset alla olevasta painikkeesta.

Miten sähkösopimus ja vuodenaika liittyvät muuttosiivoukseen?

Muuttosiivouksessa on myös hyvä ottaa huomioon vuodenaika ja sähkösopimus. Jos teet muuttosiivouksen kesällä, voit pestä ikkunat kaikilta pinnoilta ja pyyhkiä ikkunalaudat ulkopuolelta. Jos teet muuttosiivouksen talvella, yleensä riittää pestä ikkunat vain sisältä tai jättämään ne kokonaan pesemättä pakkasen takia. Pakkasella ikkunoiden pitäminen auki aiheuttaa energiahukkaa ja hankaloittaa ikkunanpesua.  Tämänkin asian kannattaa varmistaa etukäteen. Tarvittaessa siivoojamme voivat pestä ikkunat myös ulkopuolelta talvisinkin erityisaineilla, jotka estävät pesuveden jäätymisen.

Sähkö on tärkeää muuttosiivouksessa, sillä tarvitset sitä esimerkiksi imurointiin ja valaistukseen. Ilman riittävää valaistusta siivoaminen on haastavaa. Varmista siis, että sähkösopimuksesi on mielellään voimassa vielä siivouspäivänä. Tarvittaessa muuttosiivouksen voi toteuttaa myös siirrettävillä akkukäyttöisillä valaisimilla.

Mitä muuttosiivous maksaa ja miten hinta muodostuu?

Muuttosiivouksen hinta on yleensä noin 250 € –  500 € riippuen asunnon koosta. Muuttosiivous on kotitalousvähennyskelpoista työtä, jolloin hinta on noin 100 € – 200 € kotitalousvähennyksen jälkeen. Verkkosivustollamme voit laskea tarkan hinnan muuttosiivouksellsi omalla paikkakunnallasi.

Muuttosiivouksen hinta riippuu eniten asunnon neliömäärästä. Muuttosiivouksen hinta riippuu monesta tekijästä, kuten asunnon koosta, kunnosta ja sijainnista. Muuttosiivous on yleensä helpompi tehdä tyhjään asuntoon kuin kalustettuun. Jos asunto on pidetty hyvässä kunnossa ja siistinä, siivoaminen on nopeampaa kuin jos asunnossa on pinttynyttä likaa tai tahroja.

Muuttosiivouksessa suurin työ on yleensä esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa, mikä johtaa siihen, että 100 neliön asunnon muuttosiivous ei maksa kaksi kertaa kuin 50 neliöisen asunnon siitä huolimatta, että neliömäärä on kaksi kertaa suurempi. 

Olemme onnistuneet painamaan hintamme niin alas kuin se on järkevästi mahdollista ja käytämme rahaa vain siihen, mikä tuo lisäarvoa asiakkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnille. Tämän vuoksi muuttosiivoustemme hinnat eivät päätä huimaa ja kotitalousvähennys mahdollistaa sen, että lopullinen siivouskustannus on vieläkin alhaisempi. Sivustollamme voit kätevästi laskea muuttosiivouksen hinnan sentilleen ja halutessasi myös tilata muuttosiivouksen kotiisi.

Muuttosiivouksemme sisältää kaiken tarpeellisen ja sisältää myös siivousainee ja siivousvälineet sekä matkat.

Milloin muuttosiivous kannattaa tilata?

Muuttosiivouksen varaaminen kannattaa tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, mutta tarvittaessa voimme toteuttaa muuttosiivouksia jopa samana päivänä. Eli mitä aiemmin muuttosiivouksen tilaa, sen parempi, mutta ymmärrämme, että aina kaikkea ei muista ajatella muuttoinnossa tai voi kohdata esimerkiksi äkillisen sairastumisen tai muuta yllättää, joka sotkee muuttopäivän aikataulun.

Jos mahdollista, varaa muuttosiivous noin kuukautta ennen muuttoa, mutta kuten sanottu, voimme auttaa pikaisemmallakin varoitusajalla. 

Toivottavasti tämän blogitekstin avulla olet saanut selkeän kuvan siitä, mitä muuttosiivous tarkoittaa ja miten se tehdään sekä mitä sen ympärillä on hyvä huomioida.

Jos sinulla on kysyttää muuttosiivoukseen liittyen tai haluat tilata meiltä muuttosiivouksen, ota rohkeasti yhteyttä meihin! Voit laskea muuttosiivouksesi hinnan ja tilata muuttosiivouksemme 24/7 klikkaamalla tästä.