Kotitalousvähennys muuttosiivouksissa

Voit saada kotitalousvähennystä kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi muuttosiivoukset, lumenpudotukset, lumityöt, lastenhoito, loppusiivoukset, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus. Toisin sanoen, myös kotonasi tai mökilläsi teetättämäsi muuttosiivoustyö on kotitalousvähennyskelpoista.

Vuonna 2024 muuttosiivouspalveluistamme saatava kotitalousvähennys on 60 % ja sitä voi vähentää enintään 3 500 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Puolisot saavat kotitalousvähennystä 3 500 euroa per henkilö eli yhteensä 7 000 euroa vuosittain.

Kotitalousvähennyksen määrä pienentää maksettavan veron määrää, ei siis verotettavaa tuloa, kuten moni muu verovähennys. Täten kotitalousvähennys on erittäin tehokas verovähennys.

Ehtona on, että työ tehdään omassa kodissasi tai vapaa-ajan asunnossasi, kuten kesämökillä. Jos asut esimerkiksi palvelutalossa, voit saada vähennyksen työstä, joka tehdään omassa asuinhuoneessasi tai -huoneistossasi. Myös aikuiset lapset voivat ostaa vanhemmilleen palveluja ja saada siitä kotitalousvähennyksen. Muistathan siis hyödyntää kotitalousvähennystä muuttosiivouksessa, sillä muuttosiivouksen hinta putoaa merkittävästi kotitalousvähennyksen kanssa.

Miten voin ilmoittaa kotitalousvähennyksestä?

Muuttosiivoustemme kotitalousvähennys on helppo ottaa käyttöön. Voit ilmoittaa kotitalousvähennyksestä joko seuraavassa veroilmoituksessasi tai ottaa sen heti käyttöön tilaamalla muutosverokortin, jolloin saat matalamman ennakonpidätysprosentin.

Verottajan sivustolla on tähän hyvät ohjeet, joten suosittelemme tutustumaan niihin klikkaamalla TÄSTÄ.

Yleistä lisätietoa kotitalousvähennykseen löydät Verohallinnon sivustolta klikkaamalla TÄSTÄ.

Paljon muuttosiivous maksaa kotitalousvähennyksen jälkeen?

Kätevällä muuttosiivouksen tarjouslaskurillamme voit laskea asuntosi muuttosiivouksen kiinteän pakettihinnan. Lasku laskee myös kotitalousvähennyksen (60 %) jälkeisen hinnan.